Количка за пазаруване

За нас

Four Friends се появява на родната сцена и веднага се отличава с изключителния вкус на своите вина.

Винарска изба Four Friends разполага с над 40 хектара лозови насаждения в най-подходящия за отглеждане на грозде регион в България - Тракийската низина. Имението е сгушено в землището на с.Горно Ботево, източно от град Стара Загора.

 

 

СертификатиИзборът не е случаен - районът се слави с хилядолетни винарски традиции, които датират от 4000 години! Точно тези традиции желаят да възродят четирима ентусиазирани приятели, ценители на хубавото българско вино.
Първите лозови насаждения от сортовете Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Пти Вердо са засадени през 2006 година след внимателно проучване на терена, климата и почвените условия в региона.
Още от 2010 години всички лозови насаждения на избата са в плододаване, а гроздето се бере ръчно с особено внимание към гроздовете. Гроздовете се сортират на ръка, като само здравите и чисти гроздове поемат към винарната.
Вината във винарска изба "Four Friends" се произвеждат по класически технологии с изключително много ръчен труд - това в голяма степен определя и качеството на виното. Общият капацитет на избата е 400 000 литра вино, с възможност за производство на 300 000 бутилки годишно. Ферментаторите, които са използваме се от тип „каца“, които се използват във всички бутикови винарни за производство на висококачествени вина. Използваме ги и защото позволява изцяло ръчно контролиране на процеса на ферментация, който е много важен за постигане на мекия вкус и аромат на нашето вино.

Виното отлежава дъбови бъчви. Те регулярно се доливат и се следи за качествените промени, които настъпват, благодарение на контакта на виното с дъбовата дървесина. Избата разполага със съвременна, модерно оборудвана лаборатория. Ежедневно се следи за динамиката на развитие на гроздето чрез лабораторни анализи за захарното съдържание, титруеми киселини и pH.