Количка за пазаруване

История

ЗАЩО В ТРАКИЙСКАТА НИЗИНА?

Наричат Тракийската низина люлката на винопроизводството на Балканите. Траките се прочули в целия древен свят като най-добрите производители на вино, за което свидетелстват и древните автори като Омир. Аристотел (IV в. пр. Хр.) разказва за митичните вина от Аркадия (Тракия), които били толкова гъсти, че задължително трябвало да се разреждат. Гроздето, лозята, бог Дионис са така дълбоко почитани от дедите ни, че те дори са ги изобразявани на своите монети.

Не е случаен факта, че в Стара Загора се провежда всяка година Фестивала на виното, който събира, както производителите, така и любителите на хубавото българско вино не само от България, но и от чужбина.
Благоприятните температури и подходящите горски и песъкливо-глинести почви са изключително благосклонни към сортовете Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Пти Вердо. Произведените вина от тези сортове се отличават с интензивно обагряне, висока плътност, наситен аромат с топъл, южен характер и значителен потенциал за дългогодишно отлежаване.
Близо до с. Горно Ботево лозовите масиви на винарната се смесват хармонично с пейзажа, който сякаш естествено е покрит с лозя, както е било преди хиляди години. Мястото, на което е изградена винарната носи духа на траките и пази техните традиции. Този дух е въплатен във всяка чаша от вино Four Friends. Опитайте нашето вино и усетете вкуса на древните традиции!

 

 

ФИЛОСОФИЯ НА ВИНАРНАТА

Нашата философия е да се стремим към постигне на съвършенство с първокачествени вина чрез отделяне на особено внимание и усърдни грижи към всеки детайл: на лозята, в избата, във взаимоотношенията си с околната среда. Правим уникални вина за специални моменти със специалните ви хора!

 

ПЪРВИ СТЪПКИ…

2006 e първата година от историята на винарна “ Four Friends”, но идеята за създаване на бутикова винарна, които да произвежда качествено вино от Тракийската низина се заражда много преди това. През 2006 сa посадени първите лозови насаждения под зоркото око на екип от агрономи, специализирани в отглеждането на лозя. Подбират се най-добрите френски сортове, които са подходящи за природните условия в региона.

Името и логото на винарната изобразяват идеята на четирима приятели, които са обединени от общата си любов към виното и решават да възродят прекрасните винени вкусове в регион с дълбоки традиции в лозарството.

 

МОДЕРНА КОНЦЕПЦИЯ

Винарната представлява интересна комбинация от съвременно оборудване и технологии, които отговарят на всички европейски стандарти за качество, както и дългогодишни традиции и опит в изкуството „винарство“. Модерното оборудване за преработка на бяло и червено вино е гаранция за качеството на нашите вина.

 

 

 

Компанията Four Friends има ясна визия и концепция за развитието на винарната - предлагане на първокласни вина и превръщането й в лидер на българския и международен пазар.