Количка за пазаруване

Винопроизводство

Лозя

Ние вярваме, че собственото производство на грозде е ключът към създаването на хубавото вино. Опитът, който имаме в отглеждането на лозя доказва, че за правилното отглеждане на лозята и качествен добив са необходими много грижа и внимание. Всички лозя се наблюдават от опитен екип агрономи. 

 

Отглеждане

Отглеждаме нашите лозя по специална технология, която съчетава съвременните лозарски практики и ръчна грижа, най-добрата формула за високо качество на виното. Практиките, които обуславят по-доброто плододаване включват зелена резитба, промушване и привързване на леторастите, отстраняване на част от листната маса, зелена бетитба и др. Винените сортове грозде изявяват най-добре своя биологичен потенциал на формировка двураменен Гюйо. Гроздето ферментира в специални ферментатори, които способстват за извличане на качествата му и след това отлежава в дъбови бъчви. Взаимодействието между виното и дъбовите бъчви допринася за нюансите във вкуса и аромата и пълно удоволствие на сетивата.

 

Климат

Природните условия са особено подходящи за отглеждане на сортовете грозде – мек, умереноконтинентален климат и много слънчеви дни ( над 3000 часа слънчево греене, над 120 дни в годината). Слънцето помага на нашето грозде да натрупа захарност, която в комбинация с ниска киселинност и багрилна материя създава идеалният баланс на уникалния вкус на нашето вино.

 

Сортове

Винарна Four Friends има за цел да произвежда вина с изключителен характер. Това е причината да използваме само френски сортове. Фокусирали сме се върху следните сортове вина:

 • Мерло

  висококачествен червен сорт, произхождащ от областта Бордо във Франция и е един от най-популярните червени винени сортове. От гроздето му се получават висококачествени тъмночервени трапезни вина, плодови и пищни, с интензивни плодови аромати, които напомнят подправки и череши, и меки танини. Плодово, хармонично, с меко тяло и копринена текстура. От него се правят вина с превъзходни качества

 • Каберне Совиньон

  това е сортът на прочутите червени вина от френската област Бордо. Той е един от най-известните винени сортове грозде в света. Много специалисти го определят като Краля на червените сортове. От него се правят качествени както трапезни, така и десертни вина. Вкусовите и ароматни качества на младите вина от Каберне Совиньон са с оттенък на малина, черница, аспержи и леки пикантни нотки. Танините са много наситени, което дава много добър стареещ потенциал, а в цветово отношение можем да отбележим, че яркият пурпурен цвят е особено привлекателен.

 • Каберне Фран

  Каберне Фран е сорт от изключителна важност за региона на Бордо. Виното се отличава със средно наситен цвят, в букета се долавят нотки на малини, понякога виолетки. Каберне Фран е с прекрасни аромати, мекота и изключителна пивкост.

 • Пети Вердо

  червен винен сорт грозде, отглеждан основно в района на Бордо, Франция. Вината направени от него са с висока плътност, изключително тъмен, дълбок цвят, високи танини и алкохол, както и специфичните за него пикантни тонове. Традиционно се използва за да придава по-добър цвят, аромат и танини към купажните вина на Бордо, но почти никога не участва с повече от 10% в купажа.

Вече сте сигурни, че отделяме огромно внимание на сортовете, с които правим виното Four Friends. Убедете се сами в превъзходния вкус като го опитате! Обещаваме, че ще останете очаровани!

 

Винификация

Вината във винарска изба " Four Friends " се произвеждат по класически технологии с преобладаващо ръчен труд. Общият капацитет на избата е 400 000 литра вино, с възможност за производсво на 300 000 бутилки годишно. Виното ферментира във ферментатори тип "каца" и отлежава в дъбови бъчви. Те регулярно се доливат и се следи за качествените промени, които настъпват, благодарение на контакта на виното с дъбовата дървесина. На всеки етап от производството се упражнява строг контрол, чрез постоянни лабораторни и дегустационни анализи. Избата разполага със съвременна модерно оборудвана лаборатория.

 

Отглеждане

Бране

Ферментация

ОтлежаванеВинарска изба Фоур Френдс предлага на вино ентусиастите една нова услуга за България.

Вие:

Определяте сорта на гроздето.
Избирате стилът на виното.

Нашият екип от енолози:

Консултира в избора на качествено грозде
Предлага варианти за винифициране и изготвя проект за вашето вино.
Прилага всички необходими грижи за да направи вашето вино премиум продукт.

Нашият маркетинг екип:

Изготвя ваш персонализиран етикет, кутия и допълнителни аксесоари.

За допълнителна информация:
www.fourfriends.bg, 0893391616